SZÁLLÁSADÓKNAK

hungarotravel.eu


hungarotravel.de hungarotravel.at hungarotravel.ch hungarotravel.com hungarotravel.co.uk


SZÁLLÁS INFORMÁCIÓK

Hotel Carat Budapest

Megye: Budapest
Település: Budapest
Típus: Hotel
Mínosítés:

Hotel Carat Budapest. A szálloda 51 szobával rendelkezik, ezek egy része utcafronti egy része pedig a belső udvarra néz. A szobák fele kádas fürdőszobával, másik fele zuhanyfülkés fürdőszobával rendelkezik.
Történelmi áttekintés :

A XVIII. Század elejétől kezdve a Teréz város főutcája volt a mai Király utca. Nevét onnan kapta, hogy az utca belvároshoz közeli végén (ahol a szálloda is található) állt a híres "Angol Királyhoz" címzett fogadó. A környéken élénk kereskedelmi tevékenység zajlott sok üzletet alakítottak ki a Király utcai házak földszintjén ezért vásárolta meg befektetési céllal Simonyi István ezt az ingatlant.

1818-től kezdve a környék a Főváros által szorgalmazott és folyamatos rendezési terveknek köszönhetően egyre szépül, és a mai szállodának otthont adó épület is több átépítésen megy keresztül, ezeknek köszönhetően több alkalommal is változik az épület rendeltetése.

1839-ben Szegényház és Kórház-ként működik, majd Grossinger Barbara tulajdonába kerülve lakóházként funkciónál tovább.

1864-től kezdve a Pisztory család örökli meg az épületet, amely egészen 1889-ig, a család városi otthona marad. Szintén örökség útján kerül a ház a Gindele család tulajdonába, és ők használják tovább részben lakás céljára, részben különböző üzleteket működtetnek az épületben.

   Foglalja le szállását most!


Keresztnév*:

Vezetéknév*:

Ország*:

Cím*:

Telefon*: (mobil, ha lehetséges)

E-mail cím*:

Vendégek száma*:

Eltölteni kívánt éjszakák száma*:

Bejelentkezés dátuma*:

Kijelentkezés dátuma*:

Megjegyzések:

Hogyan talált rá oldalunkra?* kitölteni kötelező